Een nieuw dak voor de bak

Onze bakfiets moest een nieuw dak. De huif die er bij zat toen we hem kregen was binnen het jaar lek en gescheurd.
Bij de klanten’service’ van Troy vingen we bot toen we vroegen of er losse regententen te koop waren, sterker nog: we kregen überhaupt geen reactie!
Net als die keer net na aanschaf toen bleek dat de elektra van de elektrische aandrijving en fietscomputer het niet goed deed.

Dus hebben we voor die keer dat de spaken van het achterwiel het een voor een begaven en die keer dat de bankjes en gordels losrammelden maar niet eens meer gebeld… Gelukkig kennen we een goede fietsenmaker en zijn inmiddels ALLE spaken in het achterwiel vervangen!!

Maargoed, het dak dus… Omdat Troy dus niet bereikbaar was en niet op mijn vraag via het reactieformulier op de website reageerde, ben ik zelf maar aan de slag gegaan.

Ik wilde voor het dak een soepele waterdichte stof en heb op goed geluk iets besteld. Ik weet alleen niet meer waar… het plan om de nieuwe tent te maken had ik namelijk al in het voorjaar en de stoffen heb ik dus ook destijds al besteld. Ik weet wel dat ik bij dezelfde webwinkel ook het doorzichtige vinyl voor de zijwanden bestelde.

Ik gebruikte het frame waar de tent overheen moest komen als mal en keek sommige dingen af bij de oude tent en verzon sommige andere dingen er zelf bij.
Het was geen moeilijke klus maar wel een flink project waardoor ik het voor me uit bleef schuiven. Maar toen het weer vorige week ineens om begon te slaan en de kou nu toch echt onderweg lijkt te zijn kon ik er niet meer onderuit. Ik moest aan de bak!


Naaimachine naar beneden, bakfiets in de woonkamer en gaan! De eerste resultaten waren al veelbelovend…

Het opnaaien van het klittenband om de zijkanten af te sluiten had veel weg van vinylworstelen…


Maar uiteindelijk hadden we een tent! Gelukt! Ik ben best een beetje trots! Onze kinderen zitten weer droog. Niet dankzij Troy trouwens 😦
We moeten de eerste regenbui nog afwachten, maar de stof heeft de test met de douche (die heb ik gedaan voordat ik aan de tent begon) in ieder geval doorstaan.

Dus ging ik gisteren met kind 3 in de ‘hut’ (zoals hij het zelf noemde) vrolijk op weg om kind 2 bij een vriendje op te halen. Totdat ik een hele harde PFFFFFFFFFFFFFFFFF hoorde en ik een platte achterband had 😩

Toch die fietsenmaker maar weer eens bellen… Troy in de gloria #NOT 😞

AANVULLING:

Inmiddels is de achterband vervangen dus we rijden weer. Bij gebrek aan echte regen hebben we de waterdichtheid getest met behulp van de tuinslang 😂

5 gedachtes over “Een nieuw dak voor de bak

 1. Evelyn Kuypers Wim Deleu zegt:

  Super! Wat ben je handig. We zijn ook op zoek naar een ander dak voor onze bakfiets van Troy, dit na een val vorige vrijdag van manlief… Een enorme put in de weg, en ja hoor, daar ging hij, gelukkig zonder kind.
  We zoeken het liefst 1 waar je idd wat meer doorkijk op hebt, want zoals die geleverd wordt, hebben de kids in de bakfiets zelf toch maar weinig overzicht op de weg. Heb je eventueel tips? Doe alvast zo verder. 🙂 Top!

  Like

  • Anne-Marie zegt:

   Oh nee! Man ongedeerd hoop ik?!
   Een tip die ik je kan geven is: neem stuggere stof dan ik heb gebruikt. Die van mij is heel soepel en die wappert dus een beetje. Op zich niet erg als de kap droog is, maar als er wat water op ligt wappert dat tijdens het fietsen steeds in je gezicht. Dan word je als het regent dus dubbel nat 😂
   Succes!

   Like

 2. Tamara zegt:

  Hier precies het zelfde mails naar troy gestuurd fietsenwinkel gebeld etc…helemaal niets geen reactie niets. Zelf ook geprobeerd een tent te maken….ging al met al goed ik deed het met druk knopen maar uit eindelijk werkte het ook niet.
  Mijn stof was weer iets te stug waardoor het brak.
  Belachelijk dat je nergens een huif van troy kunt kopen of een gewone zonnedak. Gelukkig niets met de spaken maar vreselijk die binnen bankjes…ook inmiddels 10x gemaakt herstelt.
  Nu gisteren de bakfiets toch maar verkocht in een regenland als deze heb je een regen huif nodig.
  Ook mijn huif was met enkele manden stuk.en niet waterdicht.
  Uiteindelijk kon ik nog aan een huif komen via via maar koste me 250euro.
  Ik heb 1 manneke en door me gezondheid blijft dat ook zo 😉 dus ik heb nu een Mama fiets 😊😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s